IMG_4421 (2).jpg

Summer House

The Bear Creek Summer House rises out of the chaparral to the south of an existing pool terrace. Designed to provide bug-free shade for summer swim-parties and barbecues, a play area for children and a field-office for the owner, it also opens up framed views of the Upper Ojai valley, Santa Paula Ridge and the Topatopas.

The screen doors and fixed screen end-panels provide an ethereal sense of enclosure but do nothing to impede the canyon breezes or the morning mists from swirling through the space. The building opens to the west to the pool terrace and to the east to a concrete deck ideally situated to capture sunset views.

The steel post and beam structure provides all necessary shear; it is roofed in corrugated galvalume. The ceiling is finished in urethaned ply which provides a warm glow when illuminated by the three industrial light fixtures. The self-colored concrete floor has a washed finish while the plinth walls are stuccoed to match the main house.

Credits:
Photography, Griffin Davis

View Gallery